Daddy Yankee till stan!

Daddy Yankee – den obestridde kungen av reaggeton kommer till Sverige. Med över åtta miljoner sålda album är Daddy Yankee latinamerikas mest framgångsrika reggaetonartist. Nu är det äntligen dags för honom att besöka Sverige för första gången. Daddy Yankee kommer med en hel arsenal med hits så som ”La despedida”, ”Llamado de emergencia”, ”Lo que paso paso”, ”Rompe”, ”Descontrol”, och självklart megalåten ”Gasolina”. Han är nu högaktuell med sin nya låt ”Lovumba” som ligger etta på billboard i staterna.

Den flerfaldigt prisbelönade artisten har utsetts till en av de mest inflytelserika personer i världen av både CNN och Time Magazine. Yankee anses vara den artist som bidragit till reggaeton populäritet världen över men vägen dit var inte så självklar. Innan någon vågade satsa på reaggeton tog han saken i egna händer och startade ett skivbolag där han gav ut sin egen musik. Detta banade väg för de stora bolagen att våga satsa på reaggeton och revolutionerade sättet som urban latinamerikansk musik marknadsförs och distribueras på. Idag består hans imperium bl.a. av skivbolaget El Cartel Records, ett produktionsbolag, hans egna tv-program, hans samarbete med Reebok, bland mycket annat. Framför allt är han känd som den obestridde kungen av reaggeton.

Daddy Yankee den 16 maj i Filadelfiakyrkan Rörstrandsgatan 5. Stockholm, Sweden. 19:30 -Åldersgräns 13 år. Köp din biljett till Daddy Yankee här!

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.