Livekonsert på Operan med Petter

petter
Onsdagen 12 mars bryter Petter återigen ny mark för svensk hiphop. För första gången någonsin arrangeras en hiphopkonsert på Kungliga Operan i Stockholm. Petter, Sleepy och flera gästartister kommer framföra Petters hyllade album ”Början på allt” och konserten blir kronan på verket efter ett synnerligen produktivt och framgångsrikt år för Petter. Petter är just nu aktuell med singeln ”Natt och dag”.

När Petter släppte sitt senaste album ”Början på allt” våren 2013 var tanken att det skulle leva länge med en lång turné och en pampig avrundning. Onsdagen 12 mars är det så dags för Petter att avsluta sitt framgångsrika år med en historisk spelning ­ den första hiphopkonserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm.

Jag har länge haft en mastodontkonsert i sikte med ”Början på allt” och det känns svinfett att kunna avsluta arbetet med skivan på Kungliga Operan, säger Petter.

Under konserten kommer publiken få uppleva hela skivan ”Början på allt” från början till slut. Petter kommer backas upp av ett stort liveband och det bjuds dessutom på gästartister och överraskningar.

– ”Början på allt”:s producenter Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus ”Filthy” Lidehäll har gjort en skiva som är väldigt passande att framföra med ett liveband och vi har haft otroligt kul under turnén 2013. Det är väldigt inspirerande att få sätta upp den stora avslutningsshowen på Kungliga Operan, säger Patrik ”Sleepy” Elofsson.

2013 var ett av Petters mest produktiva år någonsin. Under våren släppte han sitt nionde album ”Början på allt”, som bland annat resulterade i hela fem singelsläpp och hits som ”Håll om mig”, ”King”, ”Tills döden skiljer oss åt” och den nu aktuella ”Natt & dag”.

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.