Pressmeddelande från Nextonstage

Nextonstage ber om ursäkt till alla er som berörts illa, samt de som känt sig kränkta på grund av konserten med Sizzla som skulle ha ägt rum i Stockholm den 28 Mars.

Vi på Nextonstage är mot homofobi och diskriminering. Våran intention på Nextonstage är att sprida bra musik. Det är därför tråkigt att behöva ställa in en konsert med en av de största reggae artisterna i dagsläget som tagit sig hit från Jamaica. Vi lider med alla reggae fans som hade kunnat få äran att ta del av Sizzla, och vi förstår att vissa av er även tagit er till Stockholm från andra städer för att se honom.

Nextonstage har som primärt mål att leverera kvalitativ musik i olika genrer. Vi är medvetna om att det finns många kontroversiella artister och det kommer säkerligen att skapas politiska debatter även i framtiden. Detta uppskattar vi, då yttrandefrihet är en huvudingrediens i en demokrati.

Sizzlas management, Kalonji Muzik och Pride Music International, gick ut i ett pressmeddelande om att de låtar som har upprört många inte skulle framföras på den omtalade konserten. Med andra ord skulle syftet med hela konserten vara att framföra bra raggae musik utan någon som helst politisk förankring. Allt Sizzla ville göra var att ta med sig reggae musik från sitt hemland Jamaica och framföra den för oss live.

Men nu är det dags att vi går vidare och fokuserar på musiken och de musiker var och en tycker om. Nextonstage kommer att fortsätta i musikens anda och hoppas att ni alla uppskattar musikens konst lika mycket som vi gör!

Med vänliga hälsningar
Nextonstage

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s